divendres, 22 d’octubre del 2010

Les separacions

Una dona amb dos fills va deixar a l'home fa tres o quatre setmanes, perquè ella afirma que no l'estima. Ell plorant li deia que tornés amb ell, però ella li va dir que no podia, perquè no res sentia per ell, sols amistat. Al local que tenien algú va escriure en permanent negre a una taula el nom d'ella i el nom d'un noi, i el mateix al cotxe d'ella amb pintura blanca. Ella va dir que ell era l'infidel amb cada cambrera que treballava al bar. Ella li deia que la deixara en pau, que li donava el bar i la casa per a ell i que podria tindre als nens quan ell vulgués.Però ell li deia als nens que la vigiléssin i que li regiressin el mòbil. Ara fa dos dies ell va intentar atropellar-la amb el cotxe quan anava amb la seva germana, però per sort van pugué arribar a entrar dins de casa, ell va picar-li amenaçant-la, insultant-la, molt greu dient-li que la matarà, que més val que se'n vaigue molt lluny. Ella va grabar la conversa. Se'n va anar al poble de la seva mare però ell ho va saber i la truca dient-li que sabia a on estava. I ella quan va arribar a Amposta él va denunciar i va ensenyar la grabació, llavors él van tancar un dia, i ara va solt.


Estefania Palanques Prats

1.Hi ha un problema en aquesta situació? Qui el té? Quin és exactament el problema de cadascú?-I tant que sí.-Ell, ella, els nens i els familiars.-Ell per no pogué controlar-se, ella per haver-lo marejat tant i haver-li sigut infidel. Els nens, per veure i patir tot això tan jovenets i les famílies per estar sempre esperant què pot passar i com acabarà.
2.Quines possibilitats alternatives té l'home? Enumera totes les que se t'acudeixen.Ell demanar ajuda a algun psicòleg, o inclús a algun amic, i oblidar-se poc a poc d'ella, i pensar abans d'actuar.
3.Quines conseqüències et sembla que tindria cadascuna d'aquestes alternatives?Anar al psicòleg és molt difícil perquè aquest noi és molt impulsiu i es pensa que el tractaran com un "loco", els amics tampoc perquè es pensa que el mentiran i intentar oblidar-la no pot perquè vol que estigue morta.

Sis contra un.

Fa dos caps de setmana vaig assistir a una baralla a dalt a les discoteques hi havia un grup de gitanos que estàven al principi bé i tot però després un d'ells va espentejar a un home sense motiu, el segurata els va treure a fora i es van continuar barallant.

D'un moment a l'altre tots els gitanos van anar a per este home i li van donar dos punyalades i va arribar la Policia local , els mossos d'esquadra, els gitanos es van escapar i la Policia no va puguer fer res.

Evelyn Castillo


1-Hi ha un problema en aquesta situació ?Qui el tè?Quin és exactament el problema de cadascú?

Sí. Els gitanos i l'home.Que un dels gitanos va espentejar a un home.


2-Quines possibilitats alternatives tenen?Enumera totes les que se t'acudeixen.

Els gitanos no haurien de haver atacat aquell home sense motiu i aquell home no hauria d'haver continuat la barralla si no intentar parlar en ells.


3-Quines conseqüències et sembla que tindria cadascuna d'aquestes alternatives?

Si els que van començar no fossin atacat a l' home sense motiu no hi hauria baralla i si aquell home hagués intentat parlarlar en els altres tot no hauria arribat on va arribar.

Enfadar-se

Ma germana s'havia anat a jugar amb un cosí que viu al costat, ella ens va vindre dient que menjaria allà, així doncs ells dos estàven jugant però el seu cosí s'en va avorrir de jugar i li va demanar que vingués ma germana a jugar a la ''Wii'', però ella com no escolta mai no es va adonar lo que li deia i es va quedar sola.
Així que va veure que no hi era ell i ma germana s'en va anar a casa plorant com si fosigue una font dient-hi que aquet s'havia anat, però el seu cosí va vindre al cap de 5 minuts dient-hi que s'havia anat a dalt a jugar amb la maquineta, però ella es va enfadar i no el volia perdonar.



-N'hi ha un problema en aquesta situació?
Si.
-Qui té el problema?
Que ma germana no escoltava.
-Quina solució posaries?
Explicar-li que no fa falta que s'enfadi per una cosa tan petita.

Alejandro López

dilluns, 18 d’octubre del 2010

Conseqüéncies de l'alcohol

En la nit del dissabte, vaig presenciar una escena poc amistosa un noi que no anava molt bé, va agarrar-se a un amic seu. Aquest en veure que hi havíen noies mirant -lo li va dir: "Ets marica,oi? "el noi borratxo al sentir aquestes paraules sortir de la boca del seu amic doncs li va dir: "desgraciat!" i es van començar a barallar i van intervenir els mossos. I això em va fer pensar:
en tothom es pot confiar? Això sempre serà una pregunta sense resposta.

Quin és el problema? Que el noi borratxo tindria que tranquil.litzar-se i intentar deixar de fer el capcigrany.

Qui te el problema? El noi borratxo.

Quines alternatives hi ha? Que el noi borratxo deixés de beure o que el seu amic l'ajudés.

Sergi García Tomàs

Descripció

A l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta hi ha un aula "oberta" al món de l'aprenentatge on tots els seus components no només comparteixen un espai físic. També disposen d'aquest bloc que els permet connectar amb tot allò significatiu que els fa créixer una miqueta cada dia.


Hola a Tothom!

Benvinguts al nostre "blog", un espai que amb la vostra ajuda es convertirà en un petit "món" meravellosament útil. Estic segura que ho aconseguirem!
Rosa Royo

Tutoria

Espurna és un lloc on podem intercanviar informació, experiències, somriures, reptes i... moltíssimes coses més.

Immersió al món laboral

Per què no ens expliqueu la vostra experiència laboral?

PRIMERES IMPRESSIONS

La meva primera experiència laboral...

Em dic Alex Tifrea Mitrea, faig 4t d’ESO ( Aula Oberta) al Ramon Berenguer IV
Treballo a l’àrea de serveis socials i la meva responsable és Marita Ramírez.
El lloc on treballo jo és una oficina i vaig allí en dilluns, dimarts i dimecres des de les 12:00 a les 14:00 h. Quan vaig allí faig fotocòpies, retallo fulls, arxivo cartes i documents i vaig a buuscar el que em demanen a un altra oficina.
Estic mol bé a l'oficina, la gent d’allí són molt “enrotllats” i passa ràpid l’estona. A vegades em deixen descansar o mirar alguna cosa a l’ordinador.


Em dic Andrea Luna, estic a l’Ajuntament treballant al despatx dels regidors. Allí estic amb el regidor d’esports i joventut, Josep Vallés; amb la regidora d'Educació, Isabel Ferré, amb el regidor de noves tecnologies i mitjans de comunicació, Sisco Fosh, i amb Laia Subirats, que és la regidora de serveis socials i participació ciutadana. Allí estic sovint amb Melanie. De moment ens han manat feina sobre les beques de transport per als estudiants amb bones notes. Allí mirem que no falti cap paper, mirem també que les notes dels estudiants siguin bones i contem els diners que es gasten durant tot un any amb els tiquets de bus, metro o tren. De moment només hem fet això i fins que no ho acabem suposo que no ens manaran res més. M’agrada el lloc on estic, i la gent d’allí es porta molt bé en nosaltres.

Em dic Joana Regolf, tinc catorze anys i estic fent quart d’ESO a l’Aula Oberta de l’IES Ramon Berenguer IV.
Estic fent les pràctiques a la regidoria de cultura. Quan acabe em donaran un diploma conforme he fet aquestes pràctiques.
Al lloc on treballo em manen feines diverses, com ara enganxar etiquetes per a exposicions, enganxar més etiquetes per a enviar-les a les agendes culturals o a la gent que les demana. Contesto al telèfon, preparo una base de dades sobre alguns actes festius, preparo sobres per a enviar cartes a modistes i altres persones i passo a net documents de reunions.

Em dic Melanie Martín, tinc 16 anys i estic estudiant 4t d’ESO a l’IES Ramon Berenguer IV, a l’Aula Oberta.
En el meu horari habitual hi ha 6 hores a la setmana de pràctiques fora de l’institut i quan acabarem el curs ens donaran un diploma conforme hem estat fent unes determinades tasques.
Treballo a l’ajuntament, a l’àrea de premsa i protocol que està situada a la primera planta de l’edifici, i també a l’àrea de regidors que està a la planta baixa.
A premsa i protocol estic fent coses mol devirses: fer esquemes per ordinador, fer fotocòpies dels diaris de premsa, repartir-los per diferents calaixos i carpetes, també faig llistes de col.legis amb l’exel...Amb els regidors, en canvi, no faig tantes feines, en aquest moment estic comprovant tots els arxius de les beques per a estudiants amb companyia de l’ Andrea, una altra alumna de l’Aula Oberta. També busquem informacio per l’ordinador i rebem trucades telefòniques.

Em dic Ivan Llambrich Roman, estic a l'aula oberta. Faig 4t d'ESO. Tinc 16 anys. Treballo a l'àrea d'esports a les picines. Quan vaig a les picines a fer les pràctiques anem sempre a buscar primer a Vicent, que és el que ens ensenya totes les coses que hem de fer. De monent fem: tallem branques d'arbres, posem unes pegatines a uns tubs d'aigua per a veure en quina direccio van. Tambè col.loquem uns cables d'electricitat i desmuntem coses amb destornilladors. Ara hem de pintar ferros rovellats.


Em dic Eric Segarra Fortuño , estic a l’Aula Oberta i faig 4t d’ ESO. Tinc 15 anys.
Treballo a l’àrea d’esports, concretament a les piscínes.
Tots els dies quan arrivem ens ve l’ancarregat del manteniment de les piscínes, Vicent. Ell és el que ens mana la feina que hem de fer. Aquest dies em fet feines de posar pegatines , anar a arreglar els arbres , lijà i i llimpia en disolvent els feros rovellat i deixàr los preparats per a pintar . I la setmana que bé, hem de
tallar la gespa i plantar-ne de nova perquè n’hi ha poca i també haurem de pintar els ferros rovellats que vam lijar.

Em dic Hasnae, tinc 16 anys, estic estudiant4t d’ESO al Ramon Berenguer .Vaig a l’Aula Oberta. Faig pràctiques 6 hores a la setmana, entro a les 12.00 i surto a les14.00 hores. El que faig es cuidar als nens perquè no es fassin mal, que no es barallin entre ells. A les 12.30 agafo els nens que es queden a dinar i els porto al menjador, els poso el pitet i els assec a la taula i els vaig donant de dinar. Al acabar els porten al lavabo, els netejo i els porto a dormir.

Em dic Wilson, tinc 15 anys, estudio a l’IES Ramon Berenguer IV, aquest any estic a l´Aula Oberta i traballo a l´àrea de Serveis Socials. la meva encarregada és Marita. Entro a les 12:00h i surto les 14:00h. El que faig és fer fotocòpies i estar a l’ordinador revisant documents de la Generalitat, del gencat.cat (Serveis Socials).