dijous, 28 de gener de 2010

Joc literari. Jesús M. Tibau

Cada mes l'escriptor ebrenc Jesús M. Tibau proposa reptes literaris al seu blog: http://jmtibau.blogspot.com/2010/01/143e-joc-literari.html
Els alumnes de l'aula oberta han participat aquest mes de gener. Han escrit breus relats seguint les indicacions de l'escriptor. Tots els textos contenen tres substantius acompanyats d'adjectius: "petó", "jaqueta" i "passejada".
MELANIE MARTÍN
El naixement està a uns minuts d’ocórrer i jo seré testimoni del gran aconteixement. M’imagino que l’agafo amb les meves mans i li faig un petó ben dolç. Llavors, poc a poc, veig com la delicada bellesa surt lentament plena d’energia. La closca va caent en trossos grans i cada cop es veu millor. Els ulls rojos, impactans i preciosos; les escates d’un roig com el foc; dues banyes daurades que encara han de créixer; les petites ales que sorgeixen de l’esquena…Una preciosa cria de drac roig neix davant els meus ulls, al costat d’una gran cascada. L’acarono i l’embolico amb la meva jaqueta, esquinçada a causa de les esgarrapades del petitó. D’aquí poc temps el petit drac creixerà, serà una bèstia gegantesca amb una força espectacular i, com la seva mare, també serà amic meu, ja que l’he vist néixer. També el veuré fer-se un drac impresionant. Per la meva ment passen unes imatges: el petit drac i jo caminant junts pel bosc Halow. ¿Hi ha una passejada més intrèpida i apassionant que aquesta? Un any després em dirigeixo al bosc Halow, només jo sé de la seva existència (bé, al menys l’única humana). És un bosc on tot allò que sempre has sommiat existeix: fades, quimeres, hipogrifs... La veritat és que no sé si acabaría de dir-ho tot. Tot i les infinites critaures màgiques que hi ha, només hi vaig amb la intenció de veure el meu amic Dargor, el drac roig.Dargor em va trobar mentre anava cap a la cascada, va guanyar-me al joc de fet i amagar. El vaig acariciar i vam anar a fer un vol, i mai millor dit.
ANDREA LUNA
Aquest matí m’he llevat molt d’hora, i és que ens espera una passejada molt llarga i distreta per aquells caminals que duen a l’ermita.La professora d’història va manar-nos un treball en què havíem d’averiguar el quan, el com i el per què va ser creada quella ermita.Vam pensar que la millor manera de saber-ho era anant-hi, i així ho hem fet, encara que potser ens resulti una mica esgotador. Un olor molt desagradable ens va fer aturar a mig camí, no sabíem d’on venia, però el que sí sabíem bé era que per allí a prop, alguna cosa es cremava.Vam apropar-nos, per veure si podíem fer alguna cosa per aturar-ho, però em va passar quelcom molt desagradable: el suau vent que bufava se’m va emportar la jaqueta nova que la meva àvia m’havia regalat feia tan sols una setmana. Vaig intentar agafar-la, però vaig fer tard, les flames van cremar-la ràpidament.Al tornar a casa no sabia com explicar-ho, em sabia greu dir-li a la meva àvia. Però quan ella va venir a sopar, vaig haver de dir-li. No sabia com, però vaig fer-ho. Em vaig apropar a ella, vaig donar-li un petó molt dolç i li ho vaig contar.
JOANA REGOLF
Tot va començar amb una mirada seva, una mirada que la va deixar paralitzada . I llavors va passar. Una estranya sensació els va invair i es van enamorar.Molt aviat van estar segurs de dir-ho als pares d’ella; i després, als pares d’ell.Van estar molt temps junts i van disfrutar, però al cap d’uns anys les coses van deixar de funcionar.Tal com va començar va acabar: amb una passejada tranquil.la, un calfred, una suau jaqueta... i de comiat, un dolç petó.
HASSNAE OCHEN
L’Arnau i L’Abril es van conéixer una tarde a la platja. Es van agradar i sempre quedaven per estar junts . Un dia van fer una passejada romàntica. Feia un vent horrorós i l`Arnau portava una jaqueta negra . Ell va abraçar l’Abril i li va donar un peto apassionat. Han passat tres anys i encara estan enamorats com el primer dia.
ÈRIC SEGARRA
El dissabte passat, pel matí, vaig anar a comprar-me una jaqueta verda a la botiga “Radical”. La vaig poder estrenar per la tarde; havia quedat amb la meva núvia .Per la tarde, la meva núvia i jo vam quedar per fer una passejada romàntica i així li vaig poder ensenyar la jaqueta nova. Quan li vaig ensenyar li va agradar mol i em va fer un petó dolç.

Descripció

A l'IES Ramon Berenguer IV d'Amposta hi ha un aula "oberta" al món de l'aprenentatge on tots els seus components no només comparteixen un espai físic. També disposen d'aquest bloc que els permet connectar amb tot allò significatiu que els fa créixer una miqueta cada dia.


Hola a Tothom!

Benvinguts al nostre "blog", un espai que amb la vostra ajuda es convertirà en un petit "món" meravellosament útil. Estic segura que ho aconseguirem!
Rosa Royo

Tutoria

Espurna és un lloc on podem intercanviar informació, experiències, somriures, reptes i... moltíssimes coses més.

Immersió al món laboral

Per què no ens expliqueu la vostra experiència laboral?

PRIMERES IMPRESSIONS

La meva primera experiència laboral...

Em dic Alex Tifrea Mitrea, faig 4t d’ESO ( Aula Oberta) al Ramon Berenguer IV
Treballo a l’àrea de serveis socials i la meva responsable és Marita Ramírez.
El lloc on treballo jo és una oficina i vaig allí en dilluns, dimarts i dimecres des de les 12:00 a les 14:00 h. Quan vaig allí faig fotocòpies, retallo fulls, arxivo cartes i documents i vaig a buuscar el que em demanen a un altra oficina.
Estic mol bé a l'oficina, la gent d’allí són molt “enrotllats” i passa ràpid l’estona. A vegades em deixen descansar o mirar alguna cosa a l’ordinador.


Em dic Andrea Luna, estic a l’Ajuntament treballant al despatx dels regidors. Allí estic amb el regidor d’esports i joventut, Josep Vallés; amb la regidora d'Educació, Isabel Ferré, amb el regidor de noves tecnologies i mitjans de comunicació, Sisco Fosh, i amb Laia Subirats, que és la regidora de serveis socials i participació ciutadana. Allí estic sovint amb Melanie. De moment ens han manat feina sobre les beques de transport per als estudiants amb bones notes. Allí mirem que no falti cap paper, mirem també que les notes dels estudiants siguin bones i contem els diners que es gasten durant tot un any amb els tiquets de bus, metro o tren. De moment només hem fet això i fins que no ho acabem suposo que no ens manaran res més. M’agrada el lloc on estic, i la gent d’allí es porta molt bé en nosaltres.

Em dic Joana Regolf, tinc catorze anys i estic fent quart d’ESO a l’Aula Oberta de l’IES Ramon Berenguer IV.
Estic fent les pràctiques a la regidoria de cultura. Quan acabe em donaran un diploma conforme he fet aquestes pràctiques.
Al lloc on treballo em manen feines diverses, com ara enganxar etiquetes per a exposicions, enganxar més etiquetes per a enviar-les a les agendes culturals o a la gent que les demana. Contesto al telèfon, preparo una base de dades sobre alguns actes festius, preparo sobres per a enviar cartes a modistes i altres persones i passo a net documents de reunions.

Em dic Melanie Martín, tinc 16 anys i estic estudiant 4t d’ESO a l’IES Ramon Berenguer IV, a l’Aula Oberta.
En el meu horari habitual hi ha 6 hores a la setmana de pràctiques fora de l’institut i quan acabarem el curs ens donaran un diploma conforme hem estat fent unes determinades tasques.
Treballo a l’ajuntament, a l’àrea de premsa i protocol que està situada a la primera planta de l’edifici, i també a l’àrea de regidors que està a la planta baixa.
A premsa i protocol estic fent coses mol devirses: fer esquemes per ordinador, fer fotocòpies dels diaris de premsa, repartir-los per diferents calaixos i carpetes, també faig llistes de col.legis amb l’exel...Amb els regidors, en canvi, no faig tantes feines, en aquest moment estic comprovant tots els arxius de les beques per a estudiants amb companyia de l’ Andrea, una altra alumna de l’Aula Oberta. També busquem informacio per l’ordinador i rebem trucades telefòniques.

Em dic Ivan Llambrich Roman, estic a l'aula oberta. Faig 4t d'ESO. Tinc 16 anys. Treballo a l'àrea d'esports a les picines. Quan vaig a les picines a fer les pràctiques anem sempre a buscar primer a Vicent, que és el que ens ensenya totes les coses que hem de fer. De monent fem: tallem branques d'arbres, posem unes pegatines a uns tubs d'aigua per a veure en quina direccio van. Tambè col.loquem uns cables d'electricitat i desmuntem coses amb destornilladors. Ara hem de pintar ferros rovellats.


Em dic Eric Segarra Fortuño , estic a l’Aula Oberta i faig 4t d’ ESO. Tinc 15 anys.
Treballo a l’àrea d’esports, concretament a les piscínes.
Tots els dies quan arrivem ens ve l’ancarregat del manteniment de les piscínes, Vicent. Ell és el que ens mana la feina que hem de fer. Aquest dies em fet feines de posar pegatines , anar a arreglar els arbres , lijà i i llimpia en disolvent els feros rovellat i deixàr los preparats per a pintar . I la setmana que bé, hem de
tallar la gespa i plantar-ne de nova perquè n’hi ha poca i també haurem de pintar els ferros rovellats que vam lijar.

Em dic Hasnae, tinc 16 anys, estic estudiant4t d’ESO al Ramon Berenguer .Vaig a l’Aula Oberta. Faig pràctiques 6 hores a la setmana, entro a les 12.00 i surto a les14.00 hores. El que faig es cuidar als nens perquè no es fassin mal, que no es barallin entre ells. A les 12.30 agafo els nens que es queden a dinar i els porto al menjador, els poso el pitet i els assec a la taula i els vaig donant de dinar. Al acabar els porten al lavabo, els netejo i els porto a dormir.

Em dic Wilson, tinc 15 anys, estudio a l’IES Ramon Berenguer IV, aquest any estic a l´Aula Oberta i traballo a l´àrea de Serveis Socials. la meva encarregada és Marita. Entro a les 12:00h i surto les 14:00h. El que faig és fer fotocòpies i estar a l’ordinador revisant documents de la Generalitat, del gencat.cat (Serveis Socials).